ABDÜLHAMİD HAN’I TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KORUYOR

Gazipaşa açıklarındaki Yörükler-1 kuyusunda sondaj çalışmasına devam eden Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin refakat görevini Türk Silahlı Kuvvetleri üstleniyor.

GÜNDEM 8.10.2022 16:06:00 0
ABDÜLHAMİD HAN’I TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KORUYOR

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Gazipaşa açıklarındaki Yörükler-1 kuyusunda sondaj çalışmasına devam ediyor. Dünyanın en gelişmiş 5 sondaj gemisinden biri olan Abdülhamid Han'ın Gazipaşa açıklarındaki sondaj faaliyetini ve TCG Gökova Fırkateyni'nin çok özel refakat görevini ilk kez TRT Haber ekranlara getirdi. trthaber.com’da yer alan habere göre; görevin güvenle devam edebilmesi için gemiye refakat görevini ise Türk Silahlı Kuvvetleri üstleniyor. Türk Deniz Kuvvetleri unsurları tarafından bölgede sürekli varlık gösterilerek keşif gözetleme faaliyetleri icra ediliyor. Mavi Vatan'ın koruyucuları, gece gündüz her an Abdülhamid Han Sondaj Gemisi ile birlikte görevlerine devam ediyor.

“DENİZ HAK VE MENFAATLERİMİZİN KORUMASI SAĞLANMAKTADIR”

TCG Gökova 2. Komutanı Yarbay Serdar Nacak, sondaj gemisiyle ilgili TRT’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şu anda ülkemiz adına Abdülhamid Han Sondaj Gemisi tarafından icra edilen faaliyetlere Deniz Kuvvetlerimizin fırkateyn, denizaltı, hücumbot, deniz karakol uçakları, İHA'lar ve helikopterlerimiz başta olmak üzere bölgede deniz hak ve menfaatlerimizin koruması sağlanmaktadır."