“HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI” YAPILDI

.

ASAYİŞ 2.01.2024 16:52:00 0
 “HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI” YAPILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü  koordinesinde; Asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik “Huzurlu Sokaklar Uygulaması” gerçekleştirildi.

 

Genel asayiş ve kamu düzeninin devamının sağlanması amacıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak vatandaşlarımızın yoğunlukla bulundukları yerlerde başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik “Huzurlu Sokaklar Uygulaması” gerçekleştirildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğümüz Birimlerince (94) ayrı noktada (241) ekip ve (645) personel katılımı ile üç aşamalı olarak gerçekleştirilen uygulamada; (7.533) şahıs sorgulandı, arandığı tespit edilen (14) şahıs yakalandı, (2) kayıp şahıs bulundu, (2) şahsa ise cezai işlem uygulandı. Uygulama kapsamında (1.564) araç denetlendi, (136) araca ise cezai işlem uygulandı. Ayrıca (14) işyeri, (114) metruk bina ve (113) park bahçe kontrol edildi.