Tarih: 18.07.2024 09:59

96 HANELİK SİTEDEN ASAT’A SU TEPKİS

Facebook Twitter Linked-in

Ekmel Mahallesi Hacı Kerim Caddesi üzerinde patlak olduğunu ve sızan suyun yaklaşık 1 aydır boş yere akmaya devam ettiğini dile getiren bölge sakinleri, durumu ASAT’a iletmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını, elektrik ve su hattının yan yana olmasından dolayı büyük endişe duyduklarını ifade etti.


GAZİPAŞA’NIN Ekmel Mahallesi Hacı Kerim Caddesi üzerinde patlaktan sızan su, yaklaşık bir aydır boş yere akmaya devam ediyor. Bölge sakinleri konuyu defalarca ASAT’a iletmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti. Sorunun halen devam etmesi, Hacı Kerim Caddesi üzerinde bulunan ilçenin en kalabalık yerleşim yerlerinden 96 haneli ‘İstiklal Sitesi’ yönetimini de çileden çıkardı. Site yönetiminden Halil Akbuz, Erdal Ergin ve Mustafa Sönmez, bölgenin çamur olması dolayısı ile bina sakinlerinin yürümekte zorluk çektiğini,  elektrik ve su hattının yan yana olmasından dolayı da büyük endişe duyduklarını ifade edip, duruma tepki gösterdi.
 

BUNUN VEBALİNİ KİM ÇEKECEK?
Site yönetimi adına açıklama yapan Halil Akbuz “Yaklaşık 1 aydır patlayan su ile mücadele ediyoruz. Su boşa akıyor, israftır yazıktır. Bu akan su bizim servetimiz. Her yer çamur içinde. Her şeyden önemlisi patlayan su hattının yanında elektrik hattı da var. Elektrik hattı ile su hattının yan yana olması olası kazalardan dolayı bizleri çok ürkütüyor. Endişe içindeyiz. Allah muhafaza elektik akımına kapılan birinin vebalini kim çekecek, kim üstlenecek? 


“ASAT SORUNU NEDEN ÇÖZMÜYOR?” 
Hem site yönetimi olarak hem de mahalle sakinleriyle defalarca ASAT’A ihbarda bulunduk. Kayıtlarda mevcut. En çok kuraklık çektiğimiz şu yaz aylarında bahçelerimiz ağaçlarımız susuz. Ancak bahçelerimiz yerine caddelerimiz sulanıyor. Böyle bir ihmallik olamaz. 96 tane evimizde su yok, nöbetleşe kullanıyoruz. Kimse sorunu üstlenmiyor. Kontrole bile gelmediler. Buradan ASAT yetkililerine ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e sesleniyorum lütfen sorunumuzu görün ve çözüm getirin” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —