Tarih: 01.06.2024 10:10

2'NCİ RAPOR UYGUN GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yat limanı ve Selinus Sahili yüzme alanlarından alınan 2’nci numunelerin sonuçları temiz çıktı. Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarında incelenen numunelere göre, yat limanı ve Selinus Sahili’nin yüzmeye uygun olduğu belirtildi. 


Gazipaşa’da, 21 Mayıs Salı günü, yat limanı ve Selinus Sahili yüzme alanlarından alınan numune sonuçları yat limanı ve Selinus Sahili’nin yüzmeye uygun olmadığını ortaya çıkarmıştı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü/Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü 21 Mayıs Pazartesi günü yat limanı ve Selinus Sahili yüzme alanlarından 2’nci numunelerini aldı. Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarında incelenen numunelere göre, yat limanı ve Selinus Sahili’nin yüzmeye uygun olduğu belirtildi.


“15 GÜNE BİR GAZİPAŞA’DAKİ YÜZME ALANLARINDAN NUMUNE ALINACAK”
Yat limanı ve Selinus Sahili’nden alınan 2’nci numunelerin analiz sonuçları yüreklere su serti. Raporda “Sonuçlar çalışılan analizler yönünden 25.09.2019 tarih ve 30899 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’ne göre uygundur” ifadeleri kullanıldı. Havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde denize girmelerini hedefleyen Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ekim ayına kadar 15 güne bir Gazipaşa’daki yüzme alanlarından numune alacak.


DENİZİ BESLEYEN ÇAYLAR VE DERELER TEMİZ TUTULMALI
Gazipaşa’da sorumsuzca kirletilen çaylar ve dereler, deniz kirliliğine davet çıkarıyor. Kaçak moloz dökümü, kaçak hafriyat dökümü, sera atıklarının çevreye bırakılmasıyla bu alanlar adeta çöplüğü andırıyor. Dere içine bırakılan, bidonlar, mobilya atıkları, evsel atıklar, araç lastikleri, cam kırıkları sera atıkları, naylon parçaları, insan ve çevre sağlığı ile denizlerimiz için tehlike oluşturuyor. 
 

DERİN DENİZ DEŞARJ HATTI YAPIMI DEVAM EDİYOR
Gazipaşa’da son yıllarda hızla gelişme gösteren inşaat sektörü ve artan nüfus, Gazipaşa Arıtma Tesisi’nin kapasitesini düşürdü. İlçenin kanalizasyon ve atık suyunu arıtmakta güçlük çeken tesis, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Gazipaşa’da yapımına başladığı ve mevcut arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir sistemi kaldırabilecek kapasiteye ulaştırılmasını bekliyor. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, Gazipaşa’da yapımı devam eden derin deniz deşarj hattının yüzde 90’ının tamamlandığı belirtilmişti.


ÇAYLAR, DERELER VE KOLLARINDAN DA NUMUNE ALINSIN
Gazipaşa’da çaylar, dereler ile çaylar ve dereleri besleyen kollarında kirliliğin boy gösterdiğini dile getiren Gazipaşalılar, denizlerdeki kirliliğin önüne geçmek için Hacı Musa, Bıçkıcı, Sarısu gibi çaylar ile bu çayları besleyen kollardan da numune alınmasını istiyor. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —