“2. KARALAR BOYNUZ FESTİVALİ” KAPILARINI AÇIYOR

Karalar Mahallesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yaman, Karalar’da ikincisi organize edilen ‘Boynuz Festivali’ne tüm ilçe halkını festivale davet etti.

YEREL 14.09.2024 00:21:00 0
“2. KARALAR BOYNUZ FESTİVALİ” KAPILARINI AÇIYOR

Karalar Mahallesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından geçen yıl ilki düzenlenen Karalar Boynuz Festivali’nin bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Geleneksel hale getirilen festival, bu sabah kapılarını açıyor. Karalar Mahallesi’nde yarın akşama kadar devam edecek festivalde bölge için önemli bir gelir kapısı olan keçiboynuzundan yapılan ürünlerin tanıtımı yapılacak.   

 

ÇEŞİTLİ SANATÇILAR SAHNE ALACAK 

Festivalin ilk gününde sabah saatlerinden itibaren stantlar kuruldu ve gün boyu çeşitli etkinlikler yer alacak. Akşam saat 20.00’de sahne alacak olan Özlem Şahin, türkülerini Gazipaşalılar için seslendirecek. Festivalin ikinci gününde ise pazar günü yine çeşitli yarışmalar ve gösteriler yapılacak. Gün boyu Celal Balçık, Ahmet Yaman, Ahmet Balcı ve Soner Yalçınkaya gibi yerel sanatçıların da müzik ziyafeti sunacağı festivalde yarın akşam saat 20.00’de ise Havva Öğüt sahne alacak.  

 

YARIN AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK 

Karalar Mahallesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yaman, festival programıyla ilgili “Geleneksel hale getirdiğimiz 2. Karalar Boynuz Festivalimiz başladı. Yine bu yıl da dolu dolu bir festival programı hazırladık ve 2 gün boyunca sürecek. Özlem Şahin ve Havva Öğüt’ün sahne alacağı festivalimizde ayrıca yerel sanatçılarımız Celal Balçık, Ahmet Yaman, Ahmet Balcı ve Soner Yalçınkaya da müzik ziyafeti sunacak. Onun dışında stantlarımız yer alacak çeşitli yarışmalar ve gösterilerimiz olacak. Festivale tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE