25 YILDIR GAZİPAŞA’DA YAŞAYAN ESKİ FUTBOLCU MARDİN’DE JÜBİLE YAPTI

Gazipaşa’ya 25 yıl önce yerleşen ve ilçede tanınan bir sima haline gelen Mardinspor ve Kızıltepespor’un eski futbolcusu Hakkı Çalış, Mardin’de düzenlenen dostluk maçında jübilesini yaptı.

SPOR 9.08.2022 12:32:00 0
25 YILDIR GAZİPAŞA’DA YAŞAYAN ESKİ FUTBOLCU MARDİN’DE JÜBİLE YAPTI

Yıllarca formalarını terlettiği Mardinspor ve Kızıltepespor’un daveti üzerine Mardin’e giden Çalış, Kızıltepespor’un 3. Lig’de mücadele ettiği 1990’lı yıllardaki kadrosunda olan futbolcu arkadaşlarıyla Mardin’de 56 yaşında jübilesini yaptı. Kızıltepespor’un turuncu ve beyaz formalarını giyen iki takımın karşılaştığı jübile maçını Hakkı Çalış’ın yer aldığı turuncu takım 3-1 kazandı. Yıllar sonra futbolcu arkadaşlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çalış, jübileden çok arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

“AMACIMIZ SPORUN DOSTLUK, KARDEŞLİK TARAFINI GÖSTERMEK”

Jübile maçının ardından mardingzt.com’a açıklamalarda da bulunan Çalış,  “Benim amacım jübile değil, her yıl geleneksel olarak Mardinspor ve Kızıltepespor’un profesyonel lig döneminde oynayan futbolcuları burada buluşturmak. Daha büyük bir aile olmak, daha güzel bir aile olmak istiyoruz. Amacımız sporun dostluk, kardeşlik tarafını göstermek.  Diyarbakır’dan, İstanbul’dan ve Ankara’dan eski topçu arkadaşlarımız geldi. Çok sevindim. Bu bir ilk oldu inşallah bunun devamı gelir” dedi.

“KIZILTEPE’NİN EN AZ 2 LİG’DE BİR TAKIMI OLMALI”

25 yıldır Gazipaşa’da yaşadığını belirten Çalış, “Bugün Kızıltepe’ye baktığımızda profesyonel ligde takımı yok. Mardin ‘de öyle. Kızıltepe’nin nüfusu birçok ilden daha büyük, bu sıkıntı nerden kaynaklanıyor. Amatör kulüpler, spor camiasındaki adamlar bir araya gelip bir toplantı yapıp ‘Biz neden Mardin olarak şuan profesyonel bir kulübümüz yok?’ sorusuna cevap aramaları gerekir. Biz ne kadar gurbette olsak da Mardin, Kızıltepe, Derik, Nusaybin, Midyat, Ömerli ve bütün ilçelerin profesyonel takımları olunca çok mutlu olurum. Bir araya gelip bir oluşum yapabilirler. Profesyonel takım üst liglerde olunca Mardin’in reklamı böyle yapılır. Ben Elitler Master takımının yönetimindeyim Mardin’de bir turnuva düşünüyoruz. Yurt dışından da birçok kişi gelir. Bugün Kızıltepe’nin en az 2 Lig’de bir takımı olmalı” şeklinde konuştu.