23 NİSAN COŞKUSU

Gazipaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda doyasıya eğlenen öğrenciler, hazırladıkları gösterilerle izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.

GÜNDEM 24.04.2024 09:44:00 0
23 NİSAN COŞKUSU

GAZİPAŞA’DA Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 104’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Program; Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunma töreni; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. 


ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından ise Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda düzenlen kutlama programına geçildi. Kutlama programı; İlçe Kaymakamı Orhan Altun’un öğrencilerin bayramlarını kutlaması ile başladı. Program, saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ahmet Tuncer İlkokulu Müdürü Ergin Oktay tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşma, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ve halk oyunlarının oynanması ile sona erdi. Bayramlarının tadını doyasıya çıkaran öğrenciler, hazırladıkları gösterilerle izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.


Programa katılanlar arasında; İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Kokmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, belediye başkan yardımcıları, CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akif Çolak, İlçe Müftüsü Fahri Başar gibi isimler yer aldı.


“BUGÜN BÜYÜK BİR DEVRİMİN GÜNÜDÜR”
Ahmet Tuncer İlkokulu Müdürü Ergin Oktay, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İnanıyorum ki bugün hepimiz coşkuluyuz. Çünkü bugün ulusal egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 104. Yıldönümüdür. Bugün toprakları yağmalayan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. Bugün, bir ulusun yazgısının bir kişi tarafından değil, ulusun kendisi tarafından belirlendiği, yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin günüdür. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. 


“ÇOCUKLARIMIZ SOYLU BİR GEÇMİŞE SAHİP GELECEĞİMİZDİR”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızın egemenliğin gerçek sahibine vermelerinin 104. Yılını kutluyoruz. Onlar, Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış bu ulusun, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak bunu yaptılar. Onlar inandılar ki; bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve sizlere yani çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakılacak. Bizler de sizlerden umutluyuz. Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz. 


“ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM”
Sevgili çocuklar, bunları yapabilmemiz için şunları da bilmemiz gerekiyor; Dürüst olmayı bileceğiz, çalışkan olmayı bileceğiz, vatan ve bayrak sevgisini bileceğiz, barışı ve kardeşliği bileceğiz, birlik olmayı ve beraber yaşamayı bileceğiz, onurlu olmayı bileceğiz, sorumluluk nedir bileceğiz, Kurtuluş Savaşı nedir ve Mustafa Kemal Atatürk kimdir bileceğiz, Çanakkale’yi bileceğiz. Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, İnönü’yü, Büyük Taarruz’u bileceğiz. 29 Ekim nedir bileceğiz, 23 Nisan nedir bileceğiz, 15 Temmuz’u bileceğiz. Biz size güveniyoruz. Bu güveni boşa çıkarmayacağınızın bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle misafirlerimizin ve çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27