21 YILDIR BİTMEYEN ÇALIŞMA

21 YILDIR BİTMEYEN ÇALIŞMA

.

Gazipaşa-Anamur D400 Karayolunu da içine alan ve 21 yıl önce yapımına başlanan Akdeniz Sahil Yolu Projesi hala tamamlanmadı. Türkiye’nin doğusu ve batısını Akdeniz kıyısından bağlayan bu yolun Gazipaşa ve Anamur etabı, kazalar ve heyelan nedeniyle sürekli ulaşıma kapanıyor. 


TÜRKİYE’NİN en önemli iki turizm kenti Antalya ve Mersin’i birbirine bağlayan D400 Karayolu’nu da içine alan Akdeniz Sahil Yolu Projesi 20 yıl önce başlamasına rağmen hala tamamlanmadı. İki ilçe arasında bulunan çileli yol ya da ölüm yolu olarak adlandırılan karayolu, dik rampa ve keskin virajlarıyla sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle Gazipaşa-Anamur arasındaki 77 kilometrelik karayolunun yaklaşık 35 kilometrelik kısmın çift yönlü olması ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalara davetiye çıkarıyor. Türkiye’nin doğusu ve batısını Akdeniz kıyısından bağlayan bu yol, meydana gelen kazalar ve heyelan sonucunda ulaşıma kapanıyor. 
 

HER KAZADA ULAŞIM DURUYOR
Gazipaşa-Anamur karayolunda son yıllarda meydana gelen trafik kazaları ve heyelanlar nedeniyle Antalya Mersin D400 Karayolu defalarca ulaşıma kapandı. Kazaların ardından saatlerce açılmayan yol, sürücüleri ve yolcuları mağdur ettiği kadar, ulaşım ve ticaretin de aksamasına neden oldu. Gazipaşa-Anamur yolunda yaşanan bu sorunlar, yıllardır tamamlanması beklenen Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin önemini bir kez daha hatırlattı. Yolda devam eden çalışmaların en kısa zamanda tamamlanmasını bekleyen vatandaşlar, projenin hizmete gireceği günü sabırsızlıkla bekliyor.


2020’DE BİTECEKTİ
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından 2003 yılında başlatılan ve Mersin-Antalya arasını yaklaşık 35 kilometre kısaltacak Akdeniz Sahil Yolu Projesi; sürücüleri, eski yoldaki dik rampalar ve birbiri ardına sıralanan keskin virajlardan kurtaracak. Ancak, 2020'nin sonunda bitirilmesi hedeflenen yolun halen tamamlanmaması, bu yol ne zaman bitecek? Sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. >Geylani TOPALOĞLU



Anahtar Kelimeler: YILDIR BİTMEYEN ÇALIŞMA