Tarih: 01.05.2023 13:54

1 MAYIS ALANYA’DA KUTLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

İŞÇİ ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak da bilinen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı) bugün tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gazipaşalı işçiler ve sendikalar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı Alanya İskele Şelale Meydanı’nda kutluyor. 

“YOKSULLUĞA, İŞSİZLİĞE, AÇLIĞA, SAVAŞA HAYIR”

Dünya üzerinde etkisini arttıran emperyalist-kapitalist sistemin işsizliğe, açlığa, savaşa ve ölüme neden olduğunu ifade eden Eğitim-Sen Gazipaşa Şube Temsilcisi Nuray Güler, “Dünyada ve Türkiye’de milyonluk işçi-emekçi ve ezilen halklar, 2023’ün 1 Mayıs’ına çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, işsizliğin, güvencesizliğin arttığı koşullarda giriyor. Sermayenin hanesine daha fazla sömürü ve kar yazan emperyalist-kapitalist sistem, emekçi sınıflar ve ezilen halklar için daha çok yoksulluğa, işsizliğe, açlığa, savaşa ve ölüme neden oluyor” ifadelerini kullandı. 

 “TÜM EMEKÇİLERİ MEYDANLARA BEKLİYORUZ”

Eğitim-Sen Gazipaşa Şube Temsilcisi Nuray Güler, “Bu 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Alanya’da olacağız. Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilciliği olarak bizde Alanya İskele’deki yerimizi alacağız. Gazipaşalı işçi ve emekçilerimizi 1 Mayıs’ta Alanya İskele Meydanı’na bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —