1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLANDI

GAZİPAŞA’DA İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “1 Haziran Dünya Süt Günü” etkinlikleri çerçevesinde ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldı.

GÜNDEM 3.06.2024 08:59:00 0
1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Süt Günü nedeniyle Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından Doğanca Şehit Fatih Uysal İlkokulu’nda bir etkinlik düzenlendi. ‘Süt Günü’ etkinliğinde öğrencilere süt tüketimi hakkında bilgiler verilerek, süt tüketimlerini artırmak için süt dağıtımı yapıldı.


“ÇOCUKLARIMIZA SÜT İÇME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMALIYIZ”
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun almış olduğu karar ile 1 Haziran tarihinin tüm Dünya’da “Dünya Süt Günü” olarak kutlandığını belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Her yaşta insana süt içme alışkanlığının kazandırılması ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmalıyız” dedi. 


“SÜT DOĞANIN BEYAZ MUCİZESİDİR”
Özçelik, sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Gazipaşa’nın farklı okullarında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade ederek şöyle devem etti: 
“Bugün öğrencilerimize aynı zamanda süt ürünlerinin sağlıklı beslenme, gıda üretimindeki yeri ile istihdama ve üretime olan katkısını da hatırlattık. Doğanın “Beyaz Mucizesi” olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, 7’den 70’e her bireyin bünyesi için gerekli olan tüm besinleri dengeli olarak içinde barındıran, vazgeçilmez tek besin maddesidir.” 
 

SÜTÜN ÖNEMİ VE FAYDALARI VURGULANDI
Sütün önemi, sütün faydaları ve süt ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulandıktan sonra ise İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik ve beraberindekiler tarafından Doğanca Şehit Fatih Uysal İlkokulu öğrencilerine süt dağıtıldı.  >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: HAZİRAN DÜNYA KUTLANDI