19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Gazipaşa’da19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda performanslarını sergileyen öğrenciler, izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

19.05.2024 16:21:00 0
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Gazipaşa’da Atatürk’ün Samsun’a çıkış günü olan 19 Mayıs 1919’un 105. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da düzenlenen program Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk konulması ile başlayarak ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederek, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın bayram mesajının okunması, İlçe Kaymakamı Orhan Altun ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın halkın ve gençlerin bayramını kutlaması, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş’in günün anlam ve önemini belirten konuşması, Gazipaşa Mehteran Takımı Sorumlusu Sıtkı Altuner önderliğinde mehteran gösterisi, Türk Gençliği adına günün anlam ve önemini belirten konuşma, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan jimnastik gösterisi, ’Bandırma Vupuru’ adlı şiirin okunması, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, Gazipaşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterinin ardından tören geçişi ile sona erdi. 

 

Programa katılanlar arasında; “İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  Gençlik ce Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akif Çolak, İlçe Müftüsü Fahri Başar, ADD Gazipaşa Şube Başkanı Hasan Coşkun gibi isimler yer aldı. 

 

MEHTERAN TAKIMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Programda Gazipaşa Mehteran Takımı Sorumlusu Sıtkı Altuner önderliğinde gösterisini yapan Mehteran Takımı'na izleyenlerden yoğun beğeni ve ilgi yağdı. Altuner'in söylediği Alay Marşı ile coşan izleyenler, gösteri sonunda Meher Takımı'nı alkış yağmuruna tuttu. 

 

“19 MAYIS; GENÇLİK, GENÇLİK; GELECEK DEMEKTİR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmanın yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs sadece Türk Milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs; gençlik, gençlik; gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edecekseniz dinlenmemek üzere yürümeye devam karar verenler asla ve asla yorulmazlar” diyor Atatürk. 

 

“GENÇLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR”

Sevgili Gençler, temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki; her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız; rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. 

 

“GENÇLERİMİZİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM”

Unutmayınız ki; “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Sözde değil, bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”>Aysel YILDIZ

 

 

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27