15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

GAZİPAŞA’DA 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla ilçe protokolü ve vatandaşların katılımı ile yapılan ‘Milli Birlik Yürüyüşü’nün ardından anma programı düzenlendi.

GÜNDEM 17.07.2024 09:38:00 0
15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin püskürtülmesinin 8. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçede etkinlikler düzenlendi. Gündüz Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Trafik personelleri tarafından düzenlenen konvoy ile başlayan etkinlikler, şehit mezarlarının ziyareti ve akşam Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlene program ile devam etti. 


Saat 21.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ilçe halkı ve protokol üyeleri, Gazipaşa Mehteran Sorumlusu Sıtkı Altuner önderliğinde Mehteran takımı ile birlikte ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ne katılarak yürüyüş gerçekleştirdiler. Yapılan yürüyüşün ardından ise Cumhuriyet Meydanı’nda anma etkinliklerine geçildi. Anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Mehteran takımı tarafından söylenen marşlar ile devam ederek Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlçe Müftüsü Fahri Başar tarafından okunan duanın ardından İlçe Kaymakamı Orhan Altun’un günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sona erdi. Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecenin anlam ve önemine ithafen ise saat 00.13’te camilerde sela okundu. 


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlene programında; İlçe Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akif Çolak, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Rıza Büyükakça gibi isimler yer aldı.


“TÜRK MİLLETİNİN MÜCADELESİ, BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİNE ÖRNEK OLMUŞTUR”
Programda konuşan İlçe Kaymakamı Orhan Altun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bundan tam 8 yıl önce hiç tecrübe etmediğimiz, hiç düşünmediğimiz kendi içimizde ihanete bulaşmış bir örgüt tarafından demokrasiye müdahale edilmeye çalışıldı ama Türk milleti o kadar cesur ki, çok kuvvetli bir şekilde kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde bu darbeye karşı öyle bir savunma öyle bir mücadele göstermiştir ki, bütün dünya ülkelerine örnek olmuştur. Bu mücadelede 252 şehidimiz ve 2 bin 196 gazimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum. 15 Temmuz’un bir daha yaşanmaması için hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle geleceğimizin teminatı dediğimiz evlatlarımıza öyle bir eğitim vermeliyiz ki, başta aileler kendi içinde, sonra da Milli Eğitim camiası adı altında birleşmiş ve devlet gözetimi olan kurumlarla çalışarak bir daha böyle bir örgüt ve örgüt vari yerlerde çocuklarımızın büyümemesi için çetin ev kararlı mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü bu insanların okulları vardı ve eğitimle başladılar. Evlatlarımızı elimizden aldılar, onları kendi yurtlarında, dershanelerinde, okullarında, beyinlerine, akıllarına girerek kendi hedef ve istikballeri doğrultusunda yetiştirmeye çalıştılar. Biz ne kadar da kandırılsak, kandırıldığını anladığı gün Türk milleti, herkese gerekli haddi ve hesabı sormasını çok iyi bilmiştir. 


“15 TEMMUZ BİZİM İKİNCİ CUMHURİYET BAYRAMIMIZDIR”
Bir insan düşünün ki tankın önüne yatıyor. Gücünün yetmeyeceğini bildiği halde tankın önüne siper olmaya çalışıyor. Bunu hiçbir toplum yapmaz. Diğer toplumlar böyle bir olayda yeterli yiyeceklerini alıp sınırda olayın geçmesini bekler. Ama Türkiye Cumhuriyeti’ndeki vatandaşlarımız o kadar cesur ve kabiliyetli ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘ben vatandaşlarımızı meydanlara bekliyorum’ dediği zaman kimse gözünü kırpmadan tankın önüne yatarak, silahın önüne geçerek öyle güzel mücadele gösterdi ki bütün dünya ülkelerine örnek olmuştur.  Kahraman Türk ordusunu, askerini ve polisini töhbet altında bırakmadan, terör eylemine karışan insanların beyni yıkanmış ve ne yazık ki bu devletin içine sızmış birtakım unsurlardır. Bu unsurlar dış güçleri de yanına alınca 15 Temmuz gibi bir olayla karşılaştık. Bir yönden bakınca bu tarih büyük bir ihanettir, diğer yönden bakınca artık bir daha bu tür bir olayla karşılaşmamak adına Türk milletinin gücünün tüm dünyaya gösterilmesi açısından da bir dayanışma, milli birlik ve beraberlik günü olarak da resmi bayram ilan edilmiştir. 15 Temmuzun üzerinden kaç yıl geçerse geçsin, unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Gelecek nesillere yapacağımız en önemli şey budur. 15 Temmuz bizim ikinci cumhuriyet bayramımızdır. Milli birlik ve mücadele olmasaydı bugün buralarda olamayacaktık. Evlatlarımızı bu konuda en iyi şekilde aydınlatacağımıza inanıyoruz. Bu özel güne katılan herkese teşekkür ediyor, bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara sağlık diliyorum.” >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: TEMMUZ PROGRAMI DÜZENLENDİ