100. YILA ÖZEL TÜRKÜLER KONSERİ

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde Gazipaşa Musiki Derneği tarafından Atatürk’ün sevdiği Türküler Konseri düzenlendi.

GÜNDEM 29.10.2023 15:59:00 0
100. YILA ÖZEL TÜRKÜLER KONSERİ

Türkiye’de, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı, hazırlanan programlar çerçevesinde kutlanmaya devam ediyor. Gazipaşa’da kutlama programı çerçevesinde Gazipaşa Musiki Derneği tarafından ve Batuhan Gilik’in yönettiği orkestra eşliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Türküler Konseri düzenlendi. 

Türkü Konserinden ayrı olarak da Gazipaşa Kültür Merkezinde 7. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu kapsamında, Prof. Dr. Eğitimci Yazar Binnur Yeşilyaprak’ın yer aldığı “İnsan, Sanat ve Cumhuriyet” üzerine söyleşi programı düzenlendi. Yeşilyaprak, kendisini dinleyerek soru soranların da sorularını cevapladı. Türkü konserine ve söyleşi programına katılım ise oldukça yoğun oldu. Özellikle Atatürk’ün sevdiği türküler kapsamında söylenen türkülere hayran kaldıklarını dile getiren dinleyiciler, düzenlenen programlardan keyif aldı. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: . TÜRKÜLER KONSERİ