Tarih: 01.08.2024 10:07

100 MİLYON TL’LİK PROJE TAMAMLANDI

Facebook Twitter Linked-in

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Gazipaşa’da yapımına başladığı ve mevcut arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir sistemi kaldırabilecek kapasiteye sahip derin deniz deşarj hattı tamamlandı. Projenin 20 gün içinde devreye girmesi bekleniyor. 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gerçekleştirdiği imza töreni ile yaklaşık bir yıl ay önce kamuoyuna duyurulan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı projesi tamamlandı. Maliyeti 100 milyon lira olan ve 2050 yılına kadar yetecek proje, günlük 40 bin metreküp arıtılmış suyu denize ulaştıracak. Proje, Gazipaşa’nın mevcut arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir kapasiteyi kaldırabilecek şekilde planlandı.


DENİZ İÇİNDE 1250 METRELİK HAT VAR
2023 Ağustos ayında başlayan projenin tüm aşamaları tamamlandı. Bir yılda yapımı tamamlanan projenin 20 gün içinde devreye gireceği kaydedildi. Hat uzunluğu 2600 metre, deşarj derinliği ise 40 metre olan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı, mevcut arıtma tesisine büyük kolaylık sağlayacak. Hali hazırda kullanılan arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir kapasiteyi kaldırması ön görülen proje, Gazipaşa’nın önümüzdeki 25 yılında arıtmayla ilgili sorunlara son verecek. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —